atelier devilee

 

 

 

ATELIER DEVILEE is een initiatief van Diana Devilee-Bordewijk (Den Haag 1959) die al van jongs af aan haar vrije tijd vulde met tekenen/schilderen , het ontwerpen van kleding en het in elkaar zetten van sieraadjes met kralen en zilverdraad.

Die kraaltjes en dat zilverdraad leverden toch geen sieraden op die ‘echt’ waren en deze hobby ging voor jaren de koelkast in.

Pas in 2003 zag zij kans om haar wens, ooit ‘echte’ sieraden te smeden, te vervullen.

Zij legde contact met de beeldend kunstenaar en edelsmid PING AN BROUWERS en ging bij hem in de leer.

 

 

 

 

 

 

 

Zes jaar lang heeft hij haar onderwezen in een groot aantal technieken. Mensen in haar omgeving kwamen op de hoogte van haar hobby en zij begon wat opdrachtjes te krijgen. Dankzij Ping An werd zij van 2005 tot 2007 in de gelegenheid gesteld haar werk te exposeren in Galerie Zône in Leiden. In 2007 verleende zij haar medewerking aan het Cultureel Weekend van Den Haag.

Sinds 2011 is een deel van haar collectie opgenomen in de galerie van www.cultuurpuntleidschendam-voorburg.nl

Inmiddels is het edelsmeden haar passie en heeft zij al heel wat mensen blij gemaakt met haar sieraden.

Op de website wordt een overzicht gegeven van haar collectie en opvallend is dat zij verschillende stijlen hanteert. Zo treft u zowel strak vormgegeven objecten aan als sierlijk uitgevoerde sieraden met vaak een symbolische betekenis.

De rode draad in haar werk echter is 'BEWEGING'. Beweging fascineert haar en geregeld weet zij dit gegeven te combineren met materialen die van nature stug zijn; een edelsteentje dat onder aan de hanger bungelt, een kogeltje dat onder een netwerk van goud rond rolt, een kraaltje dat om een asje draait of een armband met scharnieren.

Voor nadere informatie kunt u contact met haar opnemen via het contactformulier op deze site of via Facebook en Istagram: Atelier Devilee 

 

 

 

dame@devilee.nl